2022-10-14
呢间餐厅喺裕民坊嘅2楼,一半户外一半喺室内,我哋去𠮶日天气几好开始去到秋天唔会太热,当然喺出面chill下 🫢 餐厅装修摆设都带有欧洲嘅元素,令到成个 vibes 都好岩无论系情侣拍拖定系一大班人想静静咁chill下 都可以😆 🔎 Grilled New Zealand ribeye 10oz with salad. gravy Medium纽西兰肉眼扒10oz配香草牛油火箭菜黑醋沙律 $228佢个肉眼扒我哋叫咗medium,切落去个Texture好好,唔会太韧,配埋佢个特制嘅红酒烧汁令到个肉汁味更加突出🤪😋 另外佢啲配菜都特别,用到火箭菜再加啲黑醋依个做配菜都几新鲜,食落去都 fresh🤓🔎 Braised Beef cheek in red wine risotto红酒烩牛面颊肉意大利饭 $138佢个牛整得好淋好溶,配埋干芝士同埋红酒汁咁上意大利饭一齐食,个配搭好满足,另外佢个意大利饭饭身比较硬,比较爽口😗 🔎 Chocolate crepe. nutella. banana. strawberry. cream香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78配云呢拿雪糕 +$10呢个甜品有惊喜,
纽西兰肉眼扒10oz配香草牛油火箭菜黑醋沙律 $228
红酒烩牛面颊肉意大利饭 $138
香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78
配云呢拿雪糕 +$10
呢个甜品有惊喜,serve完main再叫佢上佢先即叫即整,一上盘果阵仲系热辣辣,佢成个pancake都好fruitful同 colourful,佢用咗唔同嘅水果,例如香蕉、士多啤梨同埋干橙咁样配个pancake,咁样就会令到我个班戟都唔会太漏,亦都唔会太甜,再配埋佢份量十足嘅云呢拿雪糕,perfect 😎
🔎 passion fruit, mint soda,
热情果薄荷梳打 $46
酸酸甜甜咁样水果好足料,食饭之前饮两啖更加开胃😆
🔎 chocolate, banana smoothie
香蕉朱古力奶昔 $48
饮落去比较似甜品舖饮落去𠮶种感觉,甜甜地好重香蕉、朱古力嘅味道,卖相都都精致打卡唔错🙃
📍 INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (观塘)
观塘协和街33号裕民坊YM² 2楼205号舖