餐厅: 韓樂 (馬鞍山廣場)
资讯:

2025-01-24 88 浏览
终于可以到星期日,今日系我的运动日,早上打完羽毛球,赶住转场打排球,中间冇休息时间食嘢,只系买咗个饭团顶下先。喺马鞍山体育馆,打完波冲完凉,即刻过返马鞍山广场揾嘢食,行咗一个圈,见到呢间韩乐要等位,就食它的下午茶啦。韩乐有多款嘅下午茶,太肚饿了一定要食饭,豚肉温泉蛋饭($41),加18蚊有柚子蜜糖鸡翼三只。喜欢将温泉蛋与米饭融合一起食用,温泉蛋嘅蛋汁包住珍珠米,份外好味。豚肉用酱汁煮过,咸道适中。配上柚子蜜糖炸鸡翼,酸酸甜甜,零舍开胃。下午茶的温泉蛋饭不够做完运动又无吃早餐的我食。饮杯特浓热朱古力,韩国直送。佢系有朱古力碎,都好香滑,甜度有八九分,但系做完运动就放肆一次啦。真系太肚饿,所以后加一个芝士火腿吐司,佢可以免费升级红豆冰。因为饮紧热野,所以叫左店员帮我落少少冰,唔好太冻。另外要左杯热水,倒返去朱古力杯添饮一下。火腿吐司有三件,面包烘底,脆卜卜,热力让芝士溶掉,拉丝的让人喜爱,火腿和芝士很配合,如果想食一个轻量嘅下午茶,呢一个系好嘅选择。红豆冰好冧,好绵,我好努力地把红豆都食光,好好补充刚刚运动燃烧嘅脂肪,大满足。满分为10分(一分最低,10分最高)食物:9环境:9卫生:9服务

满分为10分(一分最低,10分最高)
食物:9
环境:9