星期五在红磡打波后便与波友开餐, 吃得餐茶厅多, 都想转下口味, 见到这间人气爆登的cafe不算太多人, 单看menu上的和牛汉堡已令我流口水, 就要试试如何!刚消耗大量体力, 这份澳式和牛汉堡我要硬!!有煎蛋、蕃茄、生菜, 菇、烟肉, 仲有汉堡不能缺少的芝士. 当然主角和牛是焦点..所有材料的味道都很好, 和牛汉堡的厚度都唔少, 约有1寸高, 煎得刚刚熟、够juicy、牛味浓.我觉得自己今餐真系唔肥腻唔点, HAHA. 卡邦尼意粉66 , 对! 是高卡路里食物, 虽然男人唔会点在意, 最多食完再做运动. 酱汁属creamy的, 但不酱口, 另有很多火腿和菇, 材料多反而显得意粉偏少.食左两样浓味食物, 要吃沙律清清味蕾. 扒海虾凯撒沙律, 说真, 份量有点少. 一般凯撒沙律的材料都齐, 即面包粒、烟肉粒, 最like清新生菜, 在沙律酱之下仍然食到菜的清甜. 海虾略为煎过, 肉质唔算很弹牙, 但不差的.另外叫了一碟蒜炒杂菌, 我地都知要均衡饮食既, 杂菌都系蔬菜之一, 帮助消化嘛. 切片/切段的杂菌都充满著蒜香味, 估唔到一上枱就最快被KO.其中一款我钟意食的是烟肉芝士焗薯皮, 无原
刚消耗大量体力, 这份澳式和牛汉堡我要硬!!
卡邦尼意粉
扒海虾凯撒沙律
蒜炒杂箘
烟肉芝士焗薯皮
其中一款我钟意食的是烟肉芝士焗薯皮, 无原因, 或者天生钟意食热气野. 烟肉本身都系香口野, 这么与芝士一焗, 半脆半软的馅加上脆的薯皮, 无得顶!
用餐时间为90分钟对于我们来说无压力, 因为赛后肌饿程度, 很快便清晒枱上食物.

2015-08-01
卡邦尼意粉