2008-04-17 9 浏览
睇见好多朋友ge食评对呢度ge 食物都充满期望女友生日提前庆祝见咁多朋友讲到咁正打算黎呢度食餐好ge~一黎到,侍应服务唔错有梯级会提你小心,good~坐低之后就去拎野食因为早黎到,所以唔驶「抢」..拣左四只生蚝,三只龙虾仔女友夹左D三文鱼,油甘鱼,八爪鱼刺身返到去,一开波就食生蚝..生蚝完全唔得,好难食,唔新鲜同埋有大量蚝壳碎(4只都有好多碎)龙虾仔,味道怪怪的,唔喜欢三文鱼,冇乜味,又唔香油甘鱼,又腥又多筋八爪鱼,师傅切左好多好靭ge 皮,剩返中间白色ge 肉好爽好好味,鲜甜,超正!食完生野转食冷盘,有鸡胸...夹左一件试下,真系好「鞋」,要饮水先吞到女友都夹左D野食(唔记得夹左咩了),都系觉得普通之后食烧牛肉, 呢个真系冇得顶要弹ge 就系太熟,真系熟得滞最生果D都差唔多七-八成熟但味道好好,好香好juicy,一D都唔「鞋」同埋几腍只计呢个我会俾80 分女友拎左D天妇罗返黎食食落都ok 唔算好多油但同todai比就差少少食完呢D,想食热荤,但系鱼就哂其他卖相唔太得冇食到转战甜品,食过芒果布甸蛋糕,豆花,梨蓉同唔知咩冻汤芒果布甸,入口即知系罗拔臣产品豆花滑同甜,但好多人用个于0向糖水
睇见好多朋友ge食评
对呢度ge 食物都充满期望

女友生日提前庆祝
见咁多朋友讲到咁正
打算黎呢度食餐好ge~
一黎到,侍应服务唔错
有梯级会提你小心,good~

坐低之后就去拎野食
因为早黎到,所以唔驶「抢」..
拣左四只生蚝,三只龙虾仔
女友夹左D三文鱼,油甘鱼,八爪鱼刺身

返到去,一开波就食生蚝..
龙虾仔,味道怪怪的,唔喜欢

三文鱼,冇乜味,又唔香
油甘鱼,又腥又多筋
八爪鱼,师傅切左好多好靭ge 皮,剩返中间白色ge 肉
好爽好好味,鲜甜,超正!
食完生野转食冷盘,有鸡胸...
夹左一件试下,真系好「鞋」,要饮水先吞到
女友都夹左D野食(唔记得夹左咩了),都系觉得普通

之后食烧牛肉, 呢个真系冇得顶
要弹ge 就系太熟,真系熟得滞
最生果D都差唔多七-八成熟
但味道好好,好香好juicy,一D都唔「鞋」同埋几腍
只计呢个我会俾80 分

女友拎左D天妇罗返黎食
食落都ok 唔算好多油
但同todai比就差少少

食完呢D,想食热荤,但系鱼就哂
其他卖相唔太得冇食到
转战甜品,食过芒果布甸蛋糕,豆花,梨蓉同唔知咩冻汤
芒果布甸,入口即知系罗拔臣产品
豆花滑同甜,但好多人用个于0向糖水兜ge汤(壳)去舀豆花,搞到D糖水劲浊劲多豆花残渣
而拎去片豆花果个铲就冇人知咁,唔知有冇提示呢?
果个冻汤真系极品,饮落去好似饮紧罐头菠萝糖水
之后都试过几个其他款式ge蛋糕,甜品
可惜味道都只系斋甜,好难食

雪糕水准平均好稳定,haha!

因为D野普遍唔好食,食完都唔饱,八点左右埋单
好彩身份证有3 字有discount, 一人三百六十左右

总结:环境清洁,但略嫌挤迫,侍应收碟快,服务好,但食物款式少,质素,味道普遍差劣
俾三百蚊黎食真系唔抵食,好贵
下次试下去todai 食dinner buffet先