2008-10-23
当日要陪祖安入去元朗同屯门做0野, 既然入得去, 之前更系要做下d资料收集, 睇下边度有好0野食啦, 见到一间食甜品好似唔错, 而且出名食绵绵冰, 咁就决定第一站就系元朗0既<绵绵冰甜品屋>!!! 1. 芒果绵绵冰 ($28) ~ 本身对绵绵冰都有好感, 不过上次系<四海游龙锅贴专门店>食过就真系麻麻地, 不过今次呢间系好值得去试!!! 首先练奶唔会有怪味, 芒果味的绵绵冰味道不错, 加上有口感的红豆同有咬口的珍珠及清心丸(另外加的), 令我再次对它加分. 虽然都要$30 左右, 不过间中食一次就完全冇问题!!! 2. 炸鸡翼 (5只 $15) ~ 即叫即炸, 当然就要等耐少少啦. 不过系都值得的. 炸鸡翼个皮好松化, 而且不会太油, 肉质鲜嫩, 仲有Juicy 0既感觉, 值得一试!!!整体评价:两样都好味!!!
整体评价:两样都好味!!!