2020-05-30 393 浏览
母亲节前几日由于有本地感染个案;奶奶话今年母亲节饭取消😩20/5趁疫情稳定一于约奶奶👵🚗去深井食烧鹅补祝母亲节,前几次都系去裕记,所以奶奶今次话想试吓陈记烧鹅,12:30到达泊好车(之前打电话问左话有泊车优惠,职员话要泊惠康楼下果间陈记门口)我哋去老舖果边,感觉气氛好啲😀原来旧舖呢边得好少冷气嘅枱好彩都安排到座位。餐牌都未睇就order一只烧鹅先啦!1.烧鹅🦢 (好味多汁味道唔会太咸,鹅肉都好腍但唔够热同脆口)2.豉椒鹅肠 (好浓味)🤩🤩🤩慢慢再细看原来午饭时间有客饭叫左2款试吓3.扬州炒饭 (饭炒得够干身但有少许臭火烟味)4.味菜牛柳丝炒面 (牛柳丝变咗牛肉碎粒而且超 甜,D汁好杰挞挞)两碟炒嘢都中伏5.齐濑粉(配烧鹅最正)6.啫啫通菜煲 (好够镬气、香味十足,配埋个白 饭食无咁咸)食饱饱😋😋😋埋单lu有项收费系泊车$60 😱乜唔系有免费泊车咩😤算啦😡最嬲就系我俾张泊车飞收银盖印⋯⋯佢仲话要俾多$30 现金俾泊车仔㖞🤬😡😤真系火都嚟呀⋯⋯说好的泊车优惠呢?🚗我自己泊😡仲抢多我$30 我发誓永远都唔会再来陈记呀!佢D嘢又唔系好好食🙁下次都系去番裕记好D
母亲节前几日由于有本地感染个案;奶奶话今年母亲节饭取消😩

餐牌都未睇就order一只烧鹅先啦!
2.豉椒鹅肠 (好浓味)
🤩🤩🤩
慢慢再细看原来午饭时间有客饭叫左2款试吓
3.扬州炒饭 (饭炒得够干身但有少许臭火烟味)
4.味菜牛柳丝炒面 (牛柳丝变咗牛肉碎粒而且超
甜,D汁好杰挞挞)
两碟炒嘢都中伏
5.齐濑粉(配烧鹅最正)

食饱饱😋😋😋埋单lu
有项收费系泊车$60 😱乜唔系有免费泊车咩😤
算啦😡
最嬲就系我俾张泊车飞收银盖印⋯⋯
佢仲话要俾多$30 现金俾泊车仔㖞🤬😡😤
真系火都嚟呀⋯⋯说好的泊车优惠呢?
🚗我自己泊😡仲抢多我$30
我发誓永远都唔会再来陈记呀!
佢D嘢又唔系好好食🙁
下次都系去番裕记好D😎😍