2024-11-26
呢到环境优雅,有情调,背景仲播住柔和嘅西洋乐曲,整个感觉好似置身于欧洲嘅高级餐厅,非常适合庆祝特别日子或者浪漫约会。 头盘炸鱼手指绝对系令人惊喜嘅开场。鱼手指炸到外层金黄酥脆,咬落去完全无油腻感,鱼肉嫩滑鲜甜,口感一流。配埋浓郁嘅芝士酱,咸香味道适中,唔会太浓重,反而令炸鱼手指更加提升层次感。沙律系健康之选,但完全唔单调。慢煮鸡胸嫩滑多汁,啲肉质细致到好似入口即化。配埋南瓜嘅微甜同牛油果嘅丝滑口感,仲有啲香草提味,清新得嚟又唔失饱肚感。油浸鱿鱼墨鱼汁戒指意粉,绝对系全场焦点之一。墨鱼汁浓郁得嚟带有少少海鲜嘅鲜甜,条条意粉吸满晒汁,咬落烟韧有咬口。鱿鱼戒指弹牙爽口,配埋微辣嘅香草油,味道层次丰富但唔会过重,整体平衡得非常好,食到最后都唔觉滞。甜品好惊喜!法式柠檬挞酸甜比例掌握得一流,挞皮松化得嚟唔会太碎,柠檬馅清新香浓,食落有提神嘅感觉。而且仲配埋一球抹茶味雪糕,呢个搭配简直系神来之笔,抹茶嘅微苦同柠檬嘅酸甜互相中和,令整个甜品层次更丰富,食完非常满足。巴斯克芝士蛋糕,芝士味浓郁但唔会太腻,蛋糕质地绵密滑溜,表面微焦嘅焦糖层加咗少少香口嘅焦香味,非常出色。配埋奶味小雪葩,清清地嘅奶香味
巴斯克芝士蛋糕,芝士味浓郁但唔会太腻,蛋糕质地绵密滑溜,表面微焦嘅焦糖层加咗少少香口嘅焦香味,非常出色。配埋奶味小雪葩,清清地嘅奶香味令蛋糕更突出,同时又唔会觉得太甜腻。