2018-03-28 154 浏览
睇完戏已经 9 点,不想食太heavy 既野,经过呢间 16 座车仔面装修几靓就入去try try。对于怀旧既风气对于我黎讲就真系有点点厌,但系车仔面既配菜就当然无问题啦!! 由于encore 多左一次(都系点差不多既料),就等我post 晒相再讲分开写食评吧!^ 2/F 雅座^枱面一角**红菜头面 ($12@):好味,个texture 岩岩好,不会太软同时又唔会过份弹牙,份量一个面饼正常女仔会够食,但我第二次加底,亦唔会觉得太大负担,所以都建议加底的^_^菠菜面 ($12@): 点过一次下次唔会再点,份量少得几离谱,味道不太突出,可不考虑。**限量金沙青 ($11@):真系好对唔住我唔知佢系咩部位,但系呢好食! 都系爽口,有点点特别既味道,好难形容,如果食开内脏既朋友都会接受到的。**怀旧牛腩 ($11@):好食! 真系好味! 不会觉得好肥,换黎既系好入味,肉质唔会难咬,会食唔停口,大推大推~*牛爽/ 牛舌芯 ($11@):好食,好爽口,细细块不会咬到攰,同时同个汤底都好配合。*卤水猪大肠 ($11@):唔臭,几干净,有惊喜,我会encore的,因为卤水够入味又唔会盖左猪大肠既味道,

^ 2/F 雅座

^枱面一角

**红菜头面 ($12@):

菠菜面 ($12@):

**限量金沙青 ($11@):

**怀旧牛腩 ($11@):

*牛爽/ 牛舌芯 ($11@):
好食,好爽口,细细块不会咬到攰,同时同个汤底都好配合。

*卤水猪大肠 ($11@):
唔臭,几干净,有惊喜,我会encore的,因为卤水够入味又唔会盖左猪大肠既味道,正!

米糖卤鸡翼 ($11@):
正正常常卤水鸡翼,淋身够入味,不错!

菜肉燕饺 ($11@):
细细旧但系好食,不会好油既感觉,食落好顺口,如果平D就会更开心。

五香蝴蝶腩 ($11@):
呢个系猪肉黎嫁,煮得好淋身,都几入味,不错,但会推荐上面既怀旧牛腩多一点。不过如果唔食牛既朋友可以try下呢个,都唔会后悔既。

**猪红 ($9@):
呢个一定要写,因为我系好喜欢食猪红,都食过唔少外边既猪红,呢间同埋MOKO 楼梯下花园街卓悦对面个间明记都大推!! 系切薄身不会好死实,有个腥味但恰到好处,要encore!!!

*萝卜 ($9@):
淋身够入味,萝卜味都会系番到,同个汤底好match,推荐!

墨鱼丸 ($9@):
正常没什么特别,但是弹牙类的呢。

汤底 - 牛腩汁 :赞赞~ 浓而不腻,不会见到一层肥油,会想一口接一口咁饮

汤底 –卤水汁:比起牛腩汁无咁浓,但系有秘制酱汁,如果两个fd 食一人叫一款汤就最好! 小辣的话,如果食开谭仔十小辣都会应付到的。

Overall 黎讲我都几满意呢到既食物质素,推荐坐上层会comfort D,装修都可以影下,几靓嫁。价钱中等啦,唔系平,但因为好味所以都会keep 住去。美中不足既就系一定要叫 3 个配菜,有时真系未必会人人拣到咁多野食呢~

PS. 名字旁有 ** 就系一定会encore,* 就系次等想encore 既。

--------------------------
小评分( 10分满分)
食物 7.5
环境 7.5