2017-12-11
同好姊妹聚会,拣咗一间好有特色啲嘅餐厅,上网见到啲相比佢吸引左去。去到觉得装修好特别,好有怀旧感,壁画又好得意,岩哂同闺蜜们去影下靓相,食下野,倾下计~食物嘅种类都几多,饱肚嘅又有,小食又有,甜品又有,花茶咖啡奶茶都有,任君选择。我哋就叫咗一个阔条面,三份小食。系等紧嘢食嘅时候,发现到除咗装修特别之外佢嘅餐具都非常之特别,真系劲有怀旧感,好似回到过去一样!食物嘅质素都几有水准,阔条面一上枱就闻到阵阵香味,令人流晒口水,味道都好好。其他小食嘅份量都好多,黑松露薯条除咗有酱点之外上面都淋左啲黑松露酱,令到黑松露味更有层次。小食拼盘嘅鸡翼都好香口,几好味。咸窝夫就比较有特色,再饮埋杯嘢饮真系好饱。最后原来朋友准备咗生日蛋糕同我庆祝(切饼费$50),好开心可以喺呢度影咗好多靓相,店员都好好人帮忙影合照,过咗个好开心嘅下午。有啲朋友见到啲相之后都问我去咗边度食嘢,整体来讲我都几钟意呢间餐厅,所以会再推介比朋友。
菠菜烟三文鱼阔条面
黑松露薯条
小食拼盘(蜜糖鸡翼x3、蒜香鸡翼x3、薯角、洋葱圈)
老二咸味窝夫
Green Tea latte