2023-03-16 39 浏览
依间黑木亭其实我以前都嚟食过, 以前净系外卖而家装修咗之后就有堂食所以决定嚟试一试, 因为始终都系外卖店所以装修完之后都系堂食座位较小及迫, 但系卫生程度就唔错. 咁讲返啲嘢食先价钱都唔算平, 但因为之前食外卖果时候都觉得啲嘢食有质素, 所以照叫自己中意食, 头盘就嗌咗个六杯蚝, 三款唔同酱料嘅生蚝, 我自己就钟意食泰式汁多啲, 咁日本生蚝鲜味多啲, 海水味冇咁重, 但希望店舖下次可介绍一下乜嘢酱汁, 因为真系唔知边只打边只. 跟住食左吞拿鱼安康鱼肝卷, 呢个个人强烈推介, 都唔知道原来吞拿鱼蓉好夹到安康鱼肝, 食落去系做好清新嘅感觉, 加上面头有啲炸葱, 完全feel唔到有鱼肝普遍有的腥味. 再嚟嘅吉列虾佢配自己嘅蛋白酱, 本身只虾就一般冇咩特别, 系我妹叫食吉列虾, 但我比较钟意佢个酱汁, 你只得出面𠮶啲沙律酱咁浓味, 清淡版嘅酱料, 冇得弹. 跟住宫崎和牛a5就唔使讲啦, 品质保证, 佢加埋洋葱同埋生鸡蛋再配咗佢个酸汁食, 冇得输, 啲洋葱同埋啲酸汁完全中和和牛D油腻感, 又系必食之选. 最后就食埋个石头锅豚肉茄子饭, 呢个味道正正常常, 其实食石头锅饭最紧要个锅够热, 咁呢度又系够晒, 整咗啲饭焦出嚟食就唔错. 总体嚟讲食物质素中上, 某啲食品可以媲美高级酒店质素, 希望可以keep住啦. 好似见佢仲有open rice 88折, 不过𠮶日去唔记得用