2021-12-17
牛阵牛阵新装修, 仲开咗系非常家庭友善嘅愉景新城, 都系令我更有意欲带埋小朋友去食火锅。 前身系点我唔知, 但装修完感觉系好宽敞, 一人一锅嘅设计先好细心。今次一家四口叫咗两款汤底, 包括鸡汤同药膳辣汤。鸡汤味道好浓郁, 真系有鸡件系入面, 所以真系无味精; 而本身我对药膳嘅味道麻麻, 但今次加埋辣味, 出乎意料地好味, 可能啲辣平衡返个种药味。 我地叫咗澳洲特上长期谷饲牛冲绳豚放题套餐, 几款薄肥牛味道唔错, 牛味够, 唔需要太多调味料都好味, 口感好嫩滑, 值得推介; 因为我系牛肉控, 所以对我来讲牛舌、豚肉就普通啲。食物吧都有唔少选择, 正常打边炉嘅野都有, 特别要赞一下有莲藕, 因为我地都几钟意食; 而最吸引小朋友嘅, 又点会系正经野, 一定系新装修后添置嘅朱古力喷泉、棉花糖机, 可以比小朋友自己参与少少制作既过程, 都系好开心! 当然不得不提嘅系Häagen-Dazs雪糕任食啦!