2020-07-17
装修左几个月终于开返啦,咁岩当日系太子站落车就顺便去食个lunch然后去凑仔啦~装修后d位系少左,但位置排列整齐左,之前太过随意,d台好似大排档咁冇啦啦会搭张台,依家装修后情况大大改善。不过文青feel好似冇左,变得西餐厅左。睇返menu先,个menu都转左新,另外因为系lunch,所以选择唔算多,得5~6款意粉拣,咁我就拣左黑椒香蒜鸭胸意大利粉($88),会包基本野饮,因为我饮热latte,所以另加$12唔系好多酱汁,会干左少少。但鸭胸唔鞋,中规中矩~热Latte(另加$12),依度d咖啡类我不嬲都几欣赏,好配合依度嘅风格。老公叫嘅三文鱼籽车打芝士汁鲜虾意大利粉($98)佢另叫冻柠水唔驶加钱佢个意粉反而我几like,因为有浓浓嘅芝士汁,虾又煮得好弹牙,三文鱼籽都唔少,捞住d意粉食好夹,我钟意。加埋一要$218,有个waitress都几nice,之后都陆续有人入黎食。
佢另叫冻柠水唔驶加钱