2023-05-07
立鮨 (红磡)📍红磡必嘉街120号黄埔天地第三期百宝坊地下G9号舖立鮨又开咗新分店!今次选址黄埔,呢区引入咗愈来愈多人热食肆!新店用咗上一手 Omakase 嘅装修,所以格调有别于其他分店,空间感十足之余,坐吧枱可以直望天蓝色好靓嘅backdrop,而且有埋普通嘅餐枱位置!唔方便坐吧枱嘅食客都可以照顾埋呀!今次我地order咗好多火炙系列同各式各样嘅军舰,仲有加埋个松叶蟹盖甲罗烧同炸富山湾小白虾做小食添!火炙深海池鱼寿司 $29火炙本鲔赤身寿司 $29火灸三文鱼寿司 $10火炙牛油赤虾海苔寿司 $22火炙左口鱼边寿司 $28火炙系列之中个人最爱都依然系左口鱼,烧过嘅左口鱼油脂更丰盈甘香!海胆军舰 $36碎葱吞拿鱼腩军舰 $26芥辣八爪鱼军舰 $13辣汁带子军舰 $10三文鱼籽军舰 $28军舰之中呢我就比较偏爱碎葱吞拿鱼腩军舰,因为鱼腩蓉又滑又有甘香!立鮨分店多,食物种类又多,而且又有质素,所以忠粉都特别多!黄埔店可能新开未有太多人知,所以如果住附近的话真系值得去试试!
📍红磡必嘉街120号黄埔天地第三期百宝坊地下G9号舖
火炙本鲔赤身寿司 $29