2023-04-15
𝟘𝟟.𝟘𝟜.𝟚𝟘𝟚𝟛《装修精致食物高质台菜🍃》💮哈豆 (观塘)💮📍观塘骏业里6号富利工业大厦3楼A室📍一入就到就见到啲好抢眼嘅壁画😲店舖入面亦都有待应姐姐系讲普通话去招待你🙌🏻成个灯光气氛都有少少去咗台湾嘅感觉👻食物质素都唔错,而且可以选择嘅种类都算多🥳𐂂 走心牛肉蕃茄汤面 ($78)呢个蕃茄汤底非常啱我哋两个口味🍅浓郁得嚟酸甜度调配得啱啱好💗牛肉同埋其他配料嘅份量都唔少👍🏻牛肉嘅肥瘦比例都几平均,而且够大嚿🐮花枝丸、贡丸同牛肉都几有味同埋都好弹牙😻不过美中不足嘅系个面煮得偏烂偏淋🤧基本上一夹就散,而且一啲口感都冇😿不过呢个价钱嚟讲都几抵食嘅~𐂂 鲜梅佐猪排卤肉饭 ($68)盐酥猪排非常香口松软,而且调味都好恰到好处🐷另外侧边有个酸梅汁令啲猪排再惹味啲😌卤肉卤得非常入味,不过又系啲淀粉质岀咗事🍚啲饭太多水所以质地偏软烂,做唔到粒粒分明嘅效果,不过好彩啲猪排同卤肉够岀色🫢整体嚟讲份量够大、卖相又几靓仔,所以都几抵食嘅✅𐂂哈豆鲜果茶 ($52)食重口味嘢梗系要饮啲清新啲嘅嘢饮中和翻🧃果茶本身都几足料,就咁肉眼见都有唔小嘅苹果粒同火龙果粒🍎饮落亦非常清甜顺喉,唔会过甜,加上就算啲冰融咗都唔会
《装修精致食物高质台菜🍃》
💮哈豆 (观塘)💮
📍观塘骏业里6号富利工业大厦3楼A室📍
走心牛肉蕃茄汤面
𐂂 走心牛肉蕃茄汤面 ($78)
鲜梅佐猪排卤肉饭
𐂂 鲜梅佐猪排卤肉饭 ($68)
哈豆鲜果茶
𐂂哈豆鲜果茶 ($52)
食重口味嘢梗系要饮啲清新啲嘅嘢饮中和翻🧃果茶本身都几足料,就咁肉眼见都有唔小嘅苹果粒同火龙果粒🍎饮落亦非常清甜顺喉,唔会过甜,加上就算啲冰融咗都唔会觉得好稀好淡咁🧊推荐推荐!
𐂂 鲜榨柠檬椰果多多 ($48)
唔系好饮得岀有柠檬味🍋反而比较似忌廉沟鲜奶𠮶只味🥛入面有粒粒椰果令壶嘢饮饮落有嘢咬下,提升咗个层次感🤤不过如果系想嚟特色嘢会推荐鲜果茶多啲~
黑冰河畔温泉
𐂂 黑冰河畔温泉 ($98)
刨冰嘅质感都ok,有淋到啲黑糖喺面🍧上面有倒插的香芋雪糕筒,雪糕基本上就系雀X𠮶只杯装雪糕味🍦有特浓黄豆粉洒在奶油上面,个人觉得啲奶油都几滑而且唔会过甜😗不过个人真系唔钟意黄豆粉所以觉得味道麻麻🙈另外仲有几粒芋圆,不过佢嘅存在真系有啲可有可冇,口感够烟韧但完全冇味😩如果系刨冰加黄豆粉爱好者先会钟意😂加上佢份量真系唔小,如果食完主食再嗌都好难食得哂,所以都系太建议嗌🍃
꧁评分꧂
🍴食物: 4/5🌟
💰性价比: 4/5🌟
🪴服务: 4/5🌟
✈︎ 店铺资讯✈︎
💸人均消费: $200内
🈶加一服务费
🔖餐厅分类
🔎#hkfoodieat_观塘 #hkfoodieat台湾菜🧋