2024-08-20
早几日约咗班朋友食饭,拣咗系K11 Musea嘅新餐厅叫咗几款前菜,冰沙酸梅圣女果非常清甜🍅捞汁伴杭茄好惹味🍆🤤有朋友之前食过鲍鱼神仙鸡🐓话好好食,叫我哋订枱果阵记得预订埋~果然无令我失望😍三黄鸡肉厚肥美🍗入味得黎,肉质仲系好嫩滑❣️猪手炆得非常软嫩,又充满胶质🩷加上鲍鱼,真系好好味😋人多最适合叫片皮鸭🪿师傅会系席前片皮~鸭肉和油脂分布均匀,油香十足但唔会过肥~配菜有哈密瓜条、密瓜条🍈和葱丝~么么皮一直有热住🫓,确保唔会变冻变硬👍🏻我哋叫咗片皮鸭两食,另一道就系鸭肉锅巴🪿酱汁惹味,配埋脆米筒更香口😋梅菜干猪肋排🍖系另一道令我印象深刻嘅菜式🤩。因为我平时唔食梅菜,但呢一碟嘅梅菜系爽口甜美,加上猪肋排煮到肉嫩易离骨😋晚市都有点心叫架🥳我哋就叫咗手工鲜虾多士🍞虾肉爽弹,多士炸得松脆可口👍🏻另外,黄鱼云吞都好出色,鱼肉和汤头鲜甜,云吞皮有韧劲咬口😋最后当然要食埋甜品,黄金煎堆大大个🌕,我哋9个人食就刚刚好~桂花酒酿小丸子🍡桂花香气扑鼻,味道清甜~为呢餐画上完美嘅句号。餐厅装修雅致,环境舒适,服务员很有礼貌👍🏻下次都会再去❤️*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*#
叫咗几款前菜,冰沙酸梅圣女果非常清甜🍅捞汁伴杭茄好惹味🍆🤤
猪手炆得非常软嫩,又充满胶质🩷加上鲍鱼,真系好好味😋
另外,黄鱼云吞都好出色,鱼肉和汤头鲜甜,云吞皮有韧劲咬口😋
餐厅装修雅致,环境舒适,服务员很有礼貌👍🏻下次都会再去❤️
#尖沙咀美食 #尖沙咀餐厅 #尖沙咀中菜 #尖沙咀酒楼 #尖沙咀中餐厅 #尖沙咀K11musea #k11musea #金枝玉叶 #GoldenBlossoms