因为有海港城现金券半价,最后一日,所以11点半便去到海港城,每一间食肆都大排长龙,我同朋友一路行一路揾,见到呢间输林茶馆完全没有人排队,而且环境都几优雅,于是就入去试下。入到去人都唔多,得两三枱客,因为我钟意饮珍珠奶茶所以入到去即刻点咗一杯国宴珍珠奶,听侍应讲呢杯茶味香浓D好饮D,真系期望越大失望越大,呢杯$58的国宴珍奶,普通过唔普通。都唔明点解可以值得呢个价钱。再嚟讲下佢嘅厚切猪扒铁观音茶面,清汤搽面淡而无味,但唔食又可惜。猪扒虽是厚切去炸除了调味过的炸粉有味之外,猪扒系完全嚡口而且冇乜味。总括嚟讲系清淡冇乜味。反而干贝葱油拌面就浓味得多喇。师傅都算重手落得唔少干贝酱同油,油多到浸咗一半面,虽然油腻但总好过没有味道。另外仲点左两个小食,心谂卤水鸡肾应该不会失手的,点知真系出事,鸡肾硬到不得了食到我牙铰都软,仲要冇乜卤水味。还有一碟台湾盐酥鸡,都唔记得咗拍照,师傅太重手落好厚嘅粉包住细细粒鸡肉去炸,所以只食到炸粉的香脆没有什么味道。成餐饭最好食就系呢个甜品黑糖麻薯,糯米糍皮极香黑糖味而且仲烟烟韧韧,包住花生馅都几特别。1好彩有半价现金券,折咗之后连加一实付$180如果冇折扣要$330

好彩有半价现金券,折咗之后连加一实付$180如果冇折扣要$330,以呢个价钱可以喺出边食到好多更美味嘅食物,我以后都会贪方便,如果冇人排队真系要谂清楚。

2021-04-17