2021-05-24
今晚约左朋友系屯市食饭,我同佢都几中意食泰国野,见到呢间装修好掂价钱合理就入去试下~呢度每个店员都好殷勤服务好好😮😮 超赞!👍我地叫左个黄金虾饼,马拉盏通菜,细既火山排骨同埋泰式大虾炒金边粉😛1. 黄金虾饼新鲜热辣,外层香脆唔油腻,口感系属于偏实净既虾饼,好足料👏2.马拉盏通菜带微微既辣,配料有大大粒虾干,葱头同炸蒜等等,好惹味😋 (试左斋食粒虾干都几咸,要黎送白饭就一流🤣)3. 火山排骨(小)一啲都唔细份😅 依然好壮观卖相好吸引😍 面头有啲葱蒜同芫茜好香,汁系微微既酸辣,排骨旧旧都好嫰滑,部分带啲软骨位,带住手套成旧食都几有风味兼好惹味😋😋我地拆晒啲肉出黎食左近一半都仲有好多净😂😂4. 泰式大虾炒金边粉基本上系我地必点既主菜😎 酸酸甜甜好鬼开胃!又唔会觉得好似炒河粉咁油腻,啲虾超级大只爽口!!用料好靓👏👏 啲花生粉,辣粉,芽菜同青柠就放左系侧边可以按照自己喜好去加👍埋完单走果阵接连听到好多句“多谢晒拜拜”既道谢,朋友话简直有宾至如归嘅感觉😂😂 讲真,呢个价钱系大型商场食服务都抵,更何况食物质素咁高,一定会再黎!👍😚
呢度每个店员都好殷勤服务好好😮😮 超赞!👍
1. 黄金虾饼
新鲜热辣,外层香脆唔油腻,口感系属于偏实净既虾饼,好足料👏
2.马拉盏通菜
3. 火山排骨(小)
我地拆晒啲肉出黎食左近一半都仲有好多净😂😂
4. 泰式大虾炒金边粉