2021-03-21
除左个名已经搞吸睛,同mamaday cafe一样系色彩鲜艳嘅搞鬼风格,餐厅地方唔系好大,但聪明地用唔同嘅角落,用装潢创造出唔同feel的场景,Jenny直头系觉得可以租嚟拍MV📽𝙁𝙤𝙤𝙙一睇个餐单,就知道系特色fusion 菜,介绍返:🌶青红尖椒肥牛意粉 $108尖椒、肥牛、水煮牛,意粉,只只字都听过啦,但摆埋一齐就想像唔到只味。结果佢冇川菜想像中的辣,呢样嘢就真系有少少失色啦~始终系做fusion,真系要将啲特色位做得够似,如果唔系只能靠脑补先知fu左咩位就冇咩意思啦🥲🍤罗望子虎虾意粉 $112如果你有食开泰式金边粉,你就知道罗望子系其中一款好重要嘅香料,亦即系泰式金边粉嘅灵魂。今次金边粉转左做意粉,口感唔同左,但个味都keep到同泰式金边粉一样既~虽然转做意粉系有新鲜感,亦好食嘅,但我都系prefer 金边粉嘅质地多啲🤔感觉金边粉会更粗更入味~𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🥒薄荷青瓜柠檬沙冰 $28青瓜带出左啲柠檬嘅酸味,薄荷味反而冇乜,饮到底都几淡,唔算劲好饮,但大热天时饮一杯都几解渴既~☕️柚子陈皮咖啡 $26呢杯一开头饮觉得不外如是,但系慢慢越饮到甜越好饮,尤其饮到底甜甜地嘅柚子蜜中和返斋啡嘅
𝙁𝙤𝙤𝙙
一睇个餐单,就知道系特色fusion 菜,介绍返:
🌶青红尖椒肥牛意粉 $108
🍤罗望子虎虾意粉 $112
𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🥒薄荷青瓜柠檬沙冰 $28
☕️柚子陈皮咖啡 $26
呢杯一开头饮觉得不外如是,但系慢慢越饮到甜越好饮,尤其饮到底甜甜地嘅柚子蜜中和返斋啡嘅苦涩,正!
食物整体都几好,只系因为系fusion 菜,Jenny期望会高少少🤏~但整体唔差架!加埋个环境好fun好colourful,啱晒着鲜色衫嚟打卡~Jenny最推介相架墙,光线充足,背景亦都好eye-catching!
𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩 (hungry_meanjen)
老虎相架墙
老虎logo墙