2019-08-17
之前未装修前已经来帮衬过,觉得个鸡煲几好食,今次特登等佢装完修再来食~!个感觉同以前唔同左好多,新装修得好有特色❣️几有创意👍🏻有啲怀旧feel,好似真系坐系街边大排档食嘢咁,同时又好舒服地有冷气☺️ ❗️今晚我地点左个半分🔪微辣🌶嘅「八妹鸡煲」再另加左$60 要猪大肠~唔洗点等,一上枱捞一捞就食得喇!鸡煲酱汁香浓惹味,食到有花生酱、沙嗲酱、麻辣油等,沟出来只味真系会令人食一次就爱上🙈💕☺️酱汁同鸡件混合得好均匀,鸡件岩岩炒起热辣辣♨️,食落嫩滑入味,口感弹牙结实,唔会煮到腍晒❗️猪大肠一样好高质素❣️煮得好腍超入味😋,带有少少烟韧,口感一流🤤食落比鸡辣少少~食咗两件鸡,其他火锅嘅配料亦都好快手地陆续上枱❗️所以我哋即刻快快脆脆食晒啲鸡,然后将汤倒入鸡煲入面煲😝今晚要特别推介呢一个「即炸响铃」系店家自己亲手整嘅👍🏻非常有心机,我都系第一次食即炸嘅响铃🥰 所以特登试吓咩都唔蘸就一啖咬落去🤣,口感好松化,有啲似食蛋散,但比蛋散更脆🉐!食咗几啖之后,再蘸落汤浸 5 秒又变返外软内脆嘅口感👍🏻呢个响铃系💯❗️另一样好想推介嘅就系「海鲜芝士豆腐」真系新鲜即制,上到枱仲出紧烟😂 所以我又忍唔住即刻夹左一旧嚟食🙈,一
唔洗点等,一上枱捞一捞就食得喇!
食咗两件鸡,其他火锅嘅配料亦都好快手地陆续上枱❗️
所以我哋即刻快快脆脆食晒啲鸡,然后将汤倒入鸡煲入面煲😝
今晚要特别推介呢一个「即炸响铃」
另一样好想推介嘅就系「海鲜芝士豆腐」
真系新鲜即制,上到枱仲出紧烟😂 所以我又忍唔住即刻夹左一旧嚟食🙈,一啖咬落去算几多芝士下,而且入面嘅墨鱼肉(可能仲混咗其他肉? )非常滑溜,有啲似白鱼蛋同豆腐时间嘅质感,咬落软滑香口😋,感觉非常满足☺️,芝士控黎到一定要食❣️
墨鱼滑虾滑
用料新鲜💯,香味浓郁🉐,爽口弹牙❣️虽然影落份量唔多,但其实系可以整到 5-6 粒/旧出来~
手切肥牛(小)
呈新鲜嘅色泽,脂肪分布均匀,口感鲜嫩,肉汁丰富,牛肉味香浓实在💯❣️
日式芥辣贡丸
咬到贡丸中间食到芥辣味,可以解一解贡丸嘅饱腻感,几特别👍🏻,而且唔喺度都可以食到💕
其他丸类一样出色✅,唔会过分雪藏/起晒冰咁上枱👍🏻 所以渌出嚟口感都系弹牙多汁的❣️
蔬菜及菇类都好新鲜,洗得好干净而且冇烂菜,粟米色泽都好靓💕
饮品方面,我哋叫咗一楂「竹蔗茅根水」同埋「天地一号苹果醋」🥃。
竹茅水清甜解渴,容易入口,我次次一饮就一野饮晒一杯🙈
有气苹果醋酸酸地,可以解一解滞+热气感❣️好适合打边炉饮😘
店员姨姨们服务都好殷勤,落单、上菜、收碟都非常快手👍🏻 总体来讲非常满意🉐,下次一定会再嚟❗️