2013-06-09 34 浏览
          西环的餐厅我相信都系做街坊生意,因此无咩期望,但食完呢间野发现水准都真系几好呢间店个名令我自己迷幻了因为明明系西环,点解叫深井...相信可能此店以往在深井开业挂前菜有2块薯饼系我食印度菜以来未试过的,好好味,质感实在又很重薯味我地叫左香烧鸡柳,MASALA鱼,杂锦烤肉,炒菜,1个GARLIC NAN,饱到跳楼先讲佢地个香烧鸡柳,鸡系先烤再用汁烩出来.香料味不算太浓,辣味慢慢渗出来,鸡肉因烤过不算嫩但系很入味,而且个汁较甜,十分惹味个MASALA鱼其实味道也差不多,也是甜辣味特出既菜式.食下食下以为唔辣,点知要狂饮印度BEER烤肉中有猪,羊,鱼和鸡.当中以羊肉卷为最出色,因为食印度野最紧要系重口味既香料,佢地个羊肉卷既香料好入味!好多印度店都会整到好红,但系食落又无味,但系呢度既Tandorri grill 系出色蒜子椰菜炒得十分爽脆,咸咸的蒜汁伴著也是印度菜必叫的.佢地既Nan底十分脆,睇下个炉就知一定系印度运来,套埋咖哩汁一绝.最后埋单550.(饮左2杯BEER),价钱合理,基本上系要呕住出来,太饱了
前菜

Tandoori Mixed Grill

Fish Masala and Chicken Tikka Masala

蒜子炒椰菜

饭后甜品(全部都唔知系咩)

蒜子椰菜炒得十分爽脆,咸咸的蒜汁伴著也是印度菜必叫的.

2013-05-31
前菜