2009-03-23 5 浏览
老细话lee间酒家d炒面同泥孟粥好好味,因为上次我请过佢吃饭,所以今次由他做东!(老屈回来的 >,<)这次预埋啊真去。。。。我们三个人点了大约7碟嘢。埋单500多。听落好似好贵,但系终于明白咩叫一分钱,一分货!他们的食物,一般都有70分。好似煲仔叉烧,同虾饺咁;味道非常好,高过一般嘅standard。同事啊真就好中意个叉烧,中意个汁好蜜糖。萝卜糕都好有料到,淡淡有萝卜,又唔会太“削”;而且不是粉头糕,真的喜出望外!老细就喜欢𠮶个豉油王鹅肠,话佢好够味,而且好有咬口添!我的重点介绍,系佢个豉油王炒面。由于我系麺痴,发觉他们的豉油王炒面真系一流!个麺好幼细,而且唔咸,炒工真的系顶级!每条面可以用筷子容易夹起,唔系一推推个种。成碟麺炒好一d油都无,仲要没有油益味!简直系惊为天人!麺在嘴里好软绵,加上芽菜等配料,一d都无碴。唔系讲笑,我吃麺无数,真的比我发现有个麺可以做到101分嘅水准。吃过这里的麺,好难系其他地方再揾到同样的级数。最难得系碟麺只卖88元左右。。。哇,真系抵到烂!他们的泥孟粥也不错咖。碗粥来到时,已经拆骨咖啦。真的淡淡肉,加上陈年果皮丝,同个的鱼肉配合得天衣无缝

他们的泥孟粥也不错咖。碗粥来到时,已经拆骨咖啦。真的淡淡肉,加上陈年果皮丝,同个的鱼肉配合得天衣无缝!果皮的清香齿颊留香,非常适合怕骨的食客。也是非常有诚意的出品。
2009-03-12