2021-08-14 738 浏览
喺太子行緊,突然之間好想食魚生飯,又想好食,但又要係黃店,所以就揀咗呢一間隱世居酒屋,試吓佢哋嘅魚生飯!一入到去嘅間隔就覺得好似日本嘅居酒屋,但正因為咁樣,啲位都有啲集,坐得唔係話特別舒服。周圍亦都有貼滿文宣,可以見到真係良心小店。我同朋友每人嗌左一個定食,後餐時間大約15分鐘,係比較耐。三色魚生飯 $98三色魚生飯就係至三種唔同嘅魚生,每一日嘅餘生都唔同。而我今次食嘅三款魚生,包括係青魚,吞拿魚同埋我唔記得咗係咩魚😂三款魚都非常之厚肉,肉質鮮嫩!即係一片,每一款都係晶瑩剔透!我認為最好食嘅係青魚,但係吞拿魚就有少少腥。是我最鍾意嘅位係,啲飯除咗用咗日本米之外,仲有紫菜做topping! 除咗飯之外,亦都有湯同埋小菜,麵豉湯非常好飲,唔會太鹹,小菜係醃蘿蔔,由於我本身唔鍾意食葉蘿蔔,所以不予置評。總括而言,我覺得質素不錯,但同時價錢都偏貴,整體叫做不過不失啦,質素配得上價錢。

三色魚生飯 $98