2022-03-29 408 浏览
皇帝鸡系西九food court好似开左好多年了,一早已经想试,但系唔知点解次次黎亲都撞啱佢冇开🙈今次终于见到佢有开!有得食la🤩小店由韩国人经营,只系卖三种口味既炸鸡同埋年糕。价钱黎讲唔算特别平,但系份量都几多,啱晒同朋友share当小食😋  1⃣️甜辣味炸鸡(细)($40)三款口味既炸鸡有韩辣、甜辣同埋酱油味拣。大细都有三个选择。我今次就拣左甜辣味最细既size。外卖包装好贴心,用个盒仔装住,再用锡纸包好炸鸡,咁啲酱汁就唔会咁易流到周围都系。见到佢呢度既炸鸡系即叫即炸既,然后再系个镬到同啲酱汁炒匀,每件鸡件都沾满酱汁🤤  鸡件粒粒啖啖肉无骨无皮,酱汁够抽身,甜味比较重,另外仲有啲花生碎🥜增加口感同味道👍炸鸡份量比我想像中多,我谂都有差唔多10件或者再多啲😍仲有附送多两条年糕,年糕够咬口,有啲后悔冇加钱要多几条🤭

1⃣️甜辣味炸鸡(细)($40)
年糕
年糕