2024-01-25
每次去西九文化区都会比呢间餐厅吸引住餐厅分为室内,同室外两部份室外就可以俾人带宠物一齐坐喺外面享受凉风而室内嘅装修就色彩鲜艳,比较新派,有啲梳化椅都坐得好舒服!今次平日同屋企人喺故宫博物馆参观完一于嚟叹吓茶先!黑松露小笼包(三件)$78小笼包上面有黑松露酱点缀,一咬落去即刻爆汁!皮薄馅靓,估唔到黑松露同猪肉馅味道都好夹,香气扑鼻!蟹肉海鲜春卷(四件)$88呢个春卷份量十足,外皮炸到好香脆,而入边嘅馅料都好丰富,仲咬到有啖啖蟹肉同虾肉,可以沾上沙律酱享用,小小杨梅 (三件)$68外型好的骰可爱,而食落去就有少少似咸水角,外皮松脆,配上粒粒脆米,更加香口,而馅料就系咸咸嘅蟹肉,虾同扇贝!萝卜小盆栽(三件)$78萝卜千丝酥平时都食得多,但系好少外型整得咁神似!🥕真系要俾个赞佢!外皮一层一层好考验师傅嘅功力,一咬落去好松化,而入边又有好多香甜嘅萝卜丝。盆栽底下嘅泥土,其实系由Oreo饼碎整成嘅,打卡一流!另外我哋仲叫咗一杯红酒同一杯白酒望住海边嘅美景,一路叹美酒佳肴真系人生一大乐事Calabria Family Cab Sauvigon $88以草莓、覆盆莓果香为主调的澳洲红酒,木桶带有胡椒香
餐厅分为室内,同室外两部份
室外就可以俾人带宠物一齐坐喺外面享受凉风
而室内嘅装修就色彩鲜艳,比较新派,有啲梳化椅都坐得好舒服!
今次平日同屋企人喺故宫博物馆参观完
一于嚟叹吓茶先!
黑松露小笼包(三件)$78
蟹肉海鲜春卷(四件)$88
小小杨梅 (三件)$68
萝卜小盆栽(三件)$78
另外我哋仲叫咗一杯红酒同一杯白酒
望住海边嘅美景,一路叹美酒佳肴
真系人生一大乐事
以草莓、覆盆莓果香为主调的澳洲红酒,木桶带有胡椒香草,气息动人。
Ten Rocks Sauvignon $98
带有澎湃的番石榴,青柠香味的新西兰白酒,入口平易近人。