2020-06-02
下午茶时段 (2:30-18:00) d主食例如饭, 意粉, 汉堡, 沙律都会一律减$10, 不过就无左原本会跟既餐汤🤨就算系咁我都觉得减$10好过要餐汤🤣因为一个主食再配埋普通基本饮品都已经够饱🥰餐厅既设计好似划分左几个主题咁, 有最瞩目既花花墙, 比较文青简洁既设计就系花墙既对面, 分别再配合较昏暗既黄灯同埋光亮既白灯😎🍴ᴍᴀɪɴ·香草汁大虾意粉 $48﹟真系唔可以太睇少碟野, 完全唔系下午茶份量🍝意粉份量十足的, 软硬度亦都适中😍配料方面好似都有成4-5粒爽口弹牙虾虾🍤调味方面用咗香草汁再加左啲橄榄油, 食落个味道系不错的, 但食食下会觉得有啲油腻🙈🍴ᴍᴀɪɴ· 照烧鸡堡 $45﹟个burger外型砌得好整齐, 用黎夹住嘅面包都有烘热过, 都算软身, 不过觉得可以再软熟d😛料方面有厚身既嫩滑照烧汁鸡扒, 芝士, 青瓜同配搭比较新颖既紫菜,口感都几丰富😎薯条🍟外层少脆, 里面充满软熟既薯仔🥔🥗鸡扒田园沙律 $42﹟个沙律菜够新鲜, 主要用左黑醋黎调味, 酸酸地, 几开胃的🙌鸡扒好嫩滑😎🥤ᴅʀɪɴᴋ· 热蜂蜜柚子茶🥤ᴅʀɪɴᴋ· Americano +$10🥤ᴅʀɪɴᴋ· Hazel
🍴ᴍᴀɪɴ·香草汁大虾意粉 $48
🍴ᴍᴀɪɴ· 照烧鸡堡 $45
🥗鸡扒田园沙律 $42
🥤ᴅʀɪɴᴋ· 热蜂蜜柚子茶
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Americano +$10
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Hazelnut Latte +$14
﹟饮品方面, 觉得可以叫普通饮品就可以了😂🙈因为d咖啡无咩特别, 饮落感觉系机冲出黎, 同埋无拉花的🤔