2020-07-18 214 浏览
今日返旧屋整啲嘢,顺便响丽晶食埋个早餐。我见成日都响港式茶餐厅食,所以今次去椰林阁,我记得佢啲咖啡系ok(唔系港式好酸𠮶只)。我哋两大一细,叫左2个早餐追加一碗雪菜米,份量啱啱好。第一个叫咗 all day breakfast, 因为睇中佢有牛角包,又有蛋、汉堡扒等。牛角包响我预期之中咁好食,好香、松软、整到热热地好好味😋个蛋就麻麻哋,唔够滑。而个蕃茄、青瓜就好一般,正常味道但卖相唔出众😅呢个系个餐追加8蚊嘅雪菜米,真系迷你版😂杯咖啡几好,即磨嘅,我无落糖而佢加奶嘅份量刚好。最后讲吓个火腿鲍片通粉,份量好大碗,我女(9岁)食唔晒,佢话个汤好好味同埋佢觉得仿鲍片嘅味好似真嘅🧐,下次要再encore 㖞。不过我几钟意佢加左几片娃娃菜,平时菜餐厅𠮶啲无嘅😅整体来讲,价格正常 ($34左右一个餐),环境好舒服(够大又有卡位)。

我哋两大一细,叫左2个早餐追加一碗雪菜米,份量啱啱好。

呢个系个餐追加8蚊嘅雪菜米,真系迷你版😂

杯咖啡几好,即磨嘅,我无落糖而佢加奶嘅份量刚好。

2020-07-11
$30 (早餐)