2024-05-09 44 浏览
今次同朋友去左尖沙咀,揾左间好舒适好打卡able的cafe, 坐坐下先知原来呢度夜晚开到2:00am架!! 可以饮酒同食晚餐呢~!不过我地今次系食lunch的,朋友点左意式香蒜虾意粉。意粉煮得刚好弹牙,虾肉新鲜弹牙,每一口都充满浓郁嘅蒜香同鲜味。意粉配上橄榄油同其他调味料,味道鲜美而不腻。我就介绍一下Jagger全日早餐。呢个早餐组合有多款美食,包括迷你牛角包、沙律菜、德国肠、辣鸡翼、薯饼、炒蛋、巴拿马火腿同蘑姑。牛角包松软香脆,德国肠肉质弹牙,辣鸡翼酥脆多汁,薯饼炸得金黄酥脆,炒蛋香滑美味,火腿同蘑姑鲜嫩可口。呢个组合丰富多样,份量都好十足,我一个人都食唔哂呢。饮品就点左ice cap,咖啡浓郁香醇,每一口都有咖啡嘅香气同浓厚口感,只杯都好靓添呀!仲有呢度原来都有冻柠茶架,柠茶带有淡淡嘅柠檬香气,非常适合作为消暑饮品。整体而言,呢度环境好干净,装潢带有西式渡假风,坐下坐下就可以渡过好舒适嘅下午呢!