2020-01-14 14 浏览
👧🏻系2020年既第一击带左屋企两老去一间小店入面食西餐,餐厅环境都几舒服,适合同屋企人、朋友或者另一半黎轻松下。个日👧🏻叫左餐汤、菠菜牛肝菌意大利饭、卡邦尼意大利粉、加拿大水饲豚肉扒同法式炖蛋。是日餐汤个日供应既系龙虾汤,上枱个阵已经香气四溢,饮落去浓郁既龙虾鲜甜味,而且好顺滑,中意龙虾既朋友仔可以去试下,不过餐汤未必每日一样,想试既朋友仔要留意啦😉菠菜牛肝菌意大利饭呢到既意大利饭比较接近正宗煮法,即系啲米会比较硬身,不过店员都好贴心咁会问客人需唔需要将啲饭煮番淋身啲,👧🏻就好中意个意大利饭入面既牛肝菌同菠菜都唔系切碎晒,令软淋既意大利饭多番唔同既口感。卡邦尼意大利粉呢个意粉可以话系所有西餐厅都必备既菜式,但有啲唔系个酱太浓就系太咸,呢道意粉唔会过度调味,而且酱汁唔会太浓郁令到食完有油腻感,最欣赏入面有好多配料,每一嗒都会食到磨菇或者烟肉。加拿大水饲豚肉扒呢个系两老最满意既菜式,软淋既厚切猪扒肉味浓郁,猪扒本身已经有调味,重口味既朋友仔亦可以加酱汁,而配菜亦有四款唔同既蔬菜,最啱一齐分享😊法式炖蛋法式炖蛋系餐厅自己整既,蛋味好香浓,不过👧🏻觉得唔够滑,如果做到滑啲加埋表面脆卜卜既焦糖

是日餐汤

菠菜牛肝菌意大利饭

卡邦尼意大利粉

加拿大水饲豚肉扒

法式炖蛋
法式炖蛋系餐厅自己整既,蛋味好香浓,不过👧🏻觉得唔够滑,如果做到滑啲加埋表面脆卜卜既焦糖应该会更吸引。

每次都会透过以下6大方面评分(满分:30分)
味道 : 4.25 / 5
环境 : 4 / 5
外观 : 3.75 / 5
价钱 : 3 / 5
服务 : 4.5 / 5
回头率 : 4 / 5
总分 : 23.5 / 30

性价比
👧🏻好欣赏餐厅店员既细心服务,而且食物味道亦拍得住一啲比较贵价既餐厅,👧🏻上次仲有啲菜式想试,下次可以带埋👦🏻去再食🤤