2009-07-30
一年都有3、4次去利苑食饭,呢间招呼算最差劲。好彩厨房功力搭够。今日book下午1点9, 照例爆满, 早30分钟到都冇用, 门口企足30分才有位,好心明知自己旺场就加的座位俾人坐啦,得果两位椅,客人企晒门口。其实等位时己听到话冇汤饮,点知落单时真系物汤都冇,所以最终叫咗个鱼趐餐。好似两位6佰几,一行4人叫两个餐,仲开支红洒添。1. 海蜇+义烧 - 呢碟好难评价,好似滥竽充数咁,同个餐都唔match嘅。仲有个义烧实在太差, 又鞋, 色水又暗哑。完全唔似利苑出品,败笔之最。2. 炸龙虾球荐炸米粉底 - 用粉包住龙虾来炸,一上碟就心里面觉得,唔会俾死龙虾我卦,入口第1旧,梅。第2旧,实。第3旧,梅。第4旧,实。原来呢个系防止食客投诉嘅最佳方法。点解,你投诉时佢叫你食多旧试真啲咪得攞。3. 清炒油麦菜 - 可以啦,冇难度嘅。4. 蟹皇翅 - 料足,虽然水啲,但味道好,翅针中, 米粉咁粗,算水准作。但唔明点解咁水。5. 西施泡饭 - 个餐唔够饱,系后加嘅。好饮嘅上汤加多料, 系你面前加入刚炸过米饭。吱吱声,好得意。一句,好食,必食之选。6. 甜品:杏仁茶 - 甜咗啲,可以啦!食完又四点,女侍应生
好彩厨房功力搭够。
好似两位6佰几,一行4人叫两个餐,仲开支红洒添。
3. 清炒油麦菜 - 可以啦,冇难度嘅。
6. 甜品:杏仁茶 - 甜咗啲,可以啦!
食完又四点,女侍应生主动要我们埋单,话可以慢慢坐,再十五分钟又话要收厅。嗱!呢啲咪就系叫做 - " 冇服务承诺"攞!