2024-11-05
今日同大家去西湾河食野。西湾河绝对唔只得扫街,向鲤景湾方向🧭向前行就会到苏豪东,呢度有唔少高质餐厅🍴。Bistro East对出就有一个大海景,望住鲤鱼门,夜晚凉凉地,餐厅会打开趟门,好chill。呢度环境都几舒服😌,几适合🈴嚟约会、聚餐。而且呢度都系宠物友善餐厅,可以带埋狗狗嚟食野添!今次点左两款前菜。我几钟意呢款「香煎鹅肝配牛油包」,鹅肝煎得外焦内软,食落富有油香👍🏻。牛油🧈面包出奇地软熟,微微烘热,牛油味更突出😌。再配埋无花果同黑醋,食落会清爽D,减少左油腻感。「生牛肉他他」牛肉都几香👍🏻,入面加左青瓜、洋葱🧅、胡椒,最后加上新鲜生鹌鹑蛋,口感会更滑口又唔会盖过牛肉香味,配埋牛油面包同薯条🍟食,口感都唔错👍🏻。主菜就拣左「美式烧烤酱肋骨配薯条」。猪肋骨煮刚刚好到,唔洗好大力就切到。猪肉食落都滑口唔韧,配埋烧烤酱香浓惹味,味道唔错。甜品Tiramisu 较特别❤️。店员系即场𢳂出嚟,再洒上可可粉。Marscarpone Cheese 质感会较企身,芝士味道香浓突出👍🏻,几特别。整体嚟讲,食物质素都唔错😌,价钱都合理。另外呢度好静、Chill 环境好舒服😌,真系岩哂同三五知己、密友、情
整体嚟讲,食物质素都唔错😌,价钱都合理。另外呢度好静、Chill 环境好舒服😌,真系岩哂同三五知己、密友、情侣嚟食饭。有机会可以嚟食下~~