2024-11-04
海旁餐厅一定系尖沙咀?未必!西湾河都有架,而且仲系动物友善餐厅,可以同狗仔共进晚餐,咁啱我地遇上嘅狗仔仲要超级黏人、任摸,真系好幸福呀🥰环境Chill之余、价钱亦唔贵,性价比唔错!✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦Dinner 💲761 (included 10% service charge)✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦✦ 生肉他他配薯条$208唔多地方有牛肉他他,系今晚我最钟意嘅一道菜,入面拌有洋葱、胡椒、小黄瓜,肉质新鲜嫰滑,辣辣地几开胃,份量仲要超多呀!连薯条都好味,炸得好脆下😌😋✦香煎鹅肝配牛油包 $168鹅肝最怕就系油腻,夹左无花果同面包,食到鹅肝香味之余亦完全唔油腻,非常好✦美式烧烤酱肋骨配薯条 $228Pork Ribs其中一个重点就系酱汁,味道恰到好处,唔会太浓或者酱料太厚✦ Tiramisu $88侍应即场将一大盘嘅Tiramisu勺出上碟并洒上可可粉,仪式感满分。质感creamy厚实,饼底比例份量唔多,所以虽然酒味突出但唔会太抢。
✦ 生肉他他配薯条$208
✦香煎鹅肝配牛油包 $168