2024-05-20 778 浏览
#pb食在西环 #pbcafe系列 西营盘人气窝夫咖啡店☕️今次介绍嘅呢间窝夫咖啡店相信好多人都识 我好多年前都食过一次🤪 佢嘅位置好方便 一出西营盘站就见到👍🏻 虽然佢已经开左好多年 不过依然好高人气 假日去到仍然满哂座😍 佢亦都系一间Pet-friendly cafe 门口有两张枱欢迎毛孩光临🥰.佢有8款Set Lunch 包括Burger、Ribs、Egg Benedict、Pasta等😋 价钱$128-$178不等 包汤、饮品 算几抵食👍🏻 除左主食 佢嘅甜品选择都好多 包括Pancake、Croffle、蛋糕等价钱$48-$108不等😍🔹三文鱼籽蟹肉日本海胆酱扁意粉🍝份量好多👍🏻 海胆酱好浓郁 用左扁意粉好挂汁 不过食左2/3就开始觉得有d漏🥹 三文鱼籽、蟹肉都好足料 佢仲加左少少脆烟肉 好特别🤪🔹香蕉朱古力可颂窝夫🧇推介❤️ 佢有两块Croffle 一切就feel到佢好酥脆😋 香蕉份量好多 配埋朱古力酱、朱古力雪糕食好邪恶 但唔会好甜、好漏👍🏻🔹Flat White☕️拉花真系好靓、好特别😍 佢嘅House Blend豆系Nutty咖啡豆 用左Brazil + Colombia嘅
#pb食在西环 #pbcafe系列
西营盘人气窝夫咖啡店☕️

🔹三文鱼籽蟹肉日本海胆酱扁意粉🍝

🔹香蕉朱古力可颂窝夫🧇

🔹Flat White☕️
拉花真系好靓、好特别😍 佢嘅House Blend豆系Nutty咖啡豆 用左Brazil + Colombia嘅豆👍🏻 如果想转Fruity豆要加$4🤪

整体✨ 呢间位于西营盘站对面嘅Cafe开业多年仍然好受欢迎😍 佢嘅食物选择几多 价钱亦唔太贵👍🏻 推介佢嘅甜品 大家快d去试下😋

Coffee by Zion (西环) · 🤝🏻🤪
西环西营盘第一街83号地下1号舖