2023-04-07 450 浏览
📍《 FIKAFABRIKEN 》西营盘第一街8号缙城峰地下6号舖👧🏻成日经过觉得呢间餐厅装修好靓好chill,于是去咗试佢地个lunch set🥙 点知啲职员嘅服务态度几差,令成个体验都唔系好好😥 我地𠮶日叫咗两份all day breakfast,俾完钱先发现原来可以+$38加配特饮,所以即刻同职员讲想加返,点知职员话佢好忙冇时间改,叫我地用原价$58买一杯。我地当然冇买到啦,不过呢个定价服务咁差,我地就对餐厅好失望啦😔▫️FIKA全日早餐🥪 $138入面有烟三文鱼、鸡蛋沙律、肉丸配薯蓉、沙律菜,同埋精选酥饼 (当日系酥皮朱古力面包 Pain au chocolat)。平心而论薯蓉保留咗啲薯仔粒,加埋牛油整得好香🥔 而Pain au chocolat亦有加热过,不过其他野食就正正常常啦👀 人均消费 $150推介度🌕🌘🌑🌑🌑#hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐厅 #thefoodie #foodie #foodiehk #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港必食 #香港好去处 #西环美食 #西环#西环
📍《 FIKAFABRIKEN 》
西营盘第一街8号缙城峰地下6号舖

▫️FIKA全日早餐🥪 $138

人均消费 $150
推介度🌕🌘🌑🌑🌑

#hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐厅 #thefoodie #foodie #foodiehk #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港必食 #香港好去处 #西环美食 #西环#西环好去处 #西营盘美食#西营盘 #西营盘好去处 #SaiWan #SaiYingPun #Cafe