2023-08-13
每到lunchtime要谂食咩都好头痛 今日专登搭左几个站去西营盘站试下呢间星马餐厅 佢离地铁站3分钟路程度 都几易揾 间餐厅走工业风路线 枱与枱之间好阔落 坐得几舒服 之后谂食咩好头痛 因为样样都想食😂最后问左侍应有咩推介 最后就叫左巴刹鸡饭 炸肉捞面 3串猪3串鸡 酥炸皮蛋饺 咖央椰丝手抓饼 饮品就叫左罗汉果龙眼冬瓜茶 百香果乌龙冷泡茶巴刹鸡饭($58)觉得呢个饭既性价比好高 好多鸡肉 就会系鸡胸位都唔鞋 佢既自家制酱汁好好味 同鸡肉好衬 食到一半就已经用晒个汁要问佢地攞多兜😂个油饭都好香 份量都唔少 个饭仲有跟个冬瓜汤炸肉捞面($58)呢个最出色系个捞面 佢既面质好特别好好味 个汁甜甜地但又唔会太浓味 d炸肉都几特别 但块肉本身味道偏淡 如果可以腌下先炸更好6串串烧 ($88)我唔食牛所以就拣左3猪3鸡 佢地系放系个小炉仔上面送话黎 岩晒打卡之余又可以keep住d串烧既温度 不过大家最好尽快食 因为一直放系个度热住佢会煮老左d 一黎到就食个质感岩岩好 猪同鸡都好好味 一d都唔鞋 配埋个沙嗲酱好正酥炸皮蛋饺 ($32)我不嬲都唔太钟意炸饺 但呢个真系必点!!!佢个皮好薄炸得好松脆好
巴刹鸡饭($58)
炸肉捞面($58)
6串串烧 ($88)
酥炸皮蛋饺 ($32)
我不嬲都唔太钟意炸饺 但呢个真系必点!!!佢个皮好薄炸得好松脆好香口 同入面既皮蛋同肉好夹 忍唔住食完一旧又一旧 好快就俾我清晒😂
咖央椰丝手抓饼 ($28)
呢个手抓饼佢地即叫即整 热辣辣好新鲜 好香椰丝味 但系略嫌有少少干 如果多酱d就好喇
百香果乌龙冷泡茶 ($20) & 罗汉果龙眼冬瓜茶 ($22)
百香果系侍应推荐我饮既 真系好好饮 茶味好香 同百香果好夹 另外个杯罗汉果龙眼冬瓜茶就系我拣既 因为听落好健康 佢无咩落糖 有淡淡既罗汉果味
觉得呢度既食物好特别价钱又唔贵 下次要再黎试下其他野先得