2019-07-26 1172 浏览
新开既餐厅,试一试吓先。话说最钟意试新开既餐厅,试吓水准究竟系点!?呢间绝对好高分,由staff 既服务态度,到食物嘅水平,都好高质。叫咗好几杯嘢饮,分别系芒果smoothies, 牛油果smoothies, 同泰茶,全部都唔错,都比较偏重奶味,芒果smoothies 有啲似沙冰,好饮亦好fresh. 牛油果smoothies 系我饮过咁多间入面最重牛油果味既一间,泰茶同平时泰国饮𠮶啲差无几,好饮。食物方面都好高分数,尤其系啲小食类,虾饼丶鸡软骨,都好松脆,虾饼大大块,又够新鲜。主菜方面,咖哩同phad thai 同通菜都一上就清空,味道比起平时泰国菜淡少少,啱返香港人口味。比较普通既系海南鸡饭,个饭唔太够椰香,亦唔够油嫩,鸡就偏淡味,酱料亦比较普通。建议大家可以唔洗叫,试多啲其他嘢吧~
新开既餐厅,试一试吓先。