2022-07-12 430 浏览
屋企摄咗张「兴旺厨房 」嘅传单,两𩠌饭店终于开到嚟西营盘。星期日出完街好攰,加上天气好热🥵,所以就决定去买外卖试吓。店舖摊晒啲𩠌出嚟,选择都几多,卖相算吸引,当中有唔少海鲜🦐,不过好似价钱就另计。但我哋想简单食个快饭,所以嗌普通𩠌就好了。我哋买咗一盒两𩠌饭($36)同一盒净𩠌($48),包饮品或例汤,价钱大众化🏡。豉椒炒蚬,🐚蚬都有十几只,虽然唔大只,但都算肥美。豉椒味道OK,唔会太咸。椒盐猪扒,🐷猪扒连骨,炒得几入味,椒盐香口,而猪扒肉质亦都唔嚡。烤鸡锤,🍗鸡锤有四只,外层加咗少少蜜糖拎去烤,所以食落甜甜哋。粟米班腩,🐟班腩大大件,炸皮偏厚身,粟米汁适合捞饭,钟意嘅可以试吓叫多汁。总括嚟讲,如果有时候唔想煮饭,两𩠌饭店帮到你,价钱经济实惠,自己买𩠌都差唔多钱啦🏡,而且款式多,总有一款啱食。
豉椒炒蚬
椒盐猪扒