2022-10-14 117 浏览
🖤黑白配⚪️平时周末都好钟意揾啲特别嘅地方Hea,今次揾到一间特别以日式轻芝士蛋糕做卖点嘅小店,小店外型设计都几特别,以鲜黄色搭配黑色嘅外墙,交通位置都几方便,地铁站一出行几步就到,小店位置唔多,分别有咕臣位置同埋后面有个吧枱位,不过成个感觉好chill ,weekend真系啱晒饮杯茶🍵食件cake🍰 Combo Set $48呢款蛋糕套餐性价比好高😳,呢个价钱包一件小蛋糕🍰另外包一杯$32内嘅饮品,绝对系物超所值😍😍😍套餐用纸盒设计方式呈现,方便每一位客人拎走,符合返店舖嘅风格轻盈又方便👀轻芝士蛋糕源自日本配方系用咗淡淡芝士味,带嚟轻盈松软口感嘅蛋糕🧁每件蛋糕都会印上店舖个名同埋猫猫图案🐱 ,喺小店嘅大门口仲会定时定候写低每一次新鲜蛋糕出炉时间,所以件件都系新鲜现焗食落去质感好轻盈,一啲都唔Heavy冇食芝士蛋糕嘅油腻感👍🏻,食落去有满满嘅蛋香味,湿润松软,因为轻芝士口味嘅关系,所以芝士味道唔算好浓,口感份量啱啱好好足料🤤🤤饮品方面拣咗芝士忌廉绿茶(加$3芝士奶盖),个芝士忌廉好滑味道好浓郁有奶盖嘅咸香味,绿茶茶味好清香,绿茶嘅甘甜味配搭芝士忌廉,饮落去个口感好smooth 好新鲜🥺

Combo Set $48

Ice Cappuccino ☕️ $39
另外🖤黑白配⚪️叫咗杯Ice cappuccino,咖啡味几浓郁,系正常cafe 饮到嘅味道 🤲🏻

听闻小店之后仲会陆续出其他唔同嘅蛋糕,🖤黑白配⚪️都好期待有其他新嘅口味推出👍🏻😳