2021-01-05
我谂住喺西营盘,或者喺hku返学既人应该对呢间餐厅唔会太陌生。餐厅已经开咗一段时间。一直都想嚟支持下,咁啱今日有嘢做要去西营盘,又到下午茶时间,经过就坐低啦,餐厅冇乜人。全店只有一位女店员,本来佢坐紧吧枱位置,我以为佢系食客,估唔到佢乜都食,店员招呼我坐低之后,我order左一个朱古力播放,同埋一杯flat white, 之后店员就开始忙,原来佢乜都识得整,又识冲咖啡,又识整窝夫,仲要几靓🙃杯咖啡比较正路,似系外国豆,性质较酸同浓,味道ok。讲返个窝夫,个摆盘几靓呀,而且都系热辣辣即刻整,配料都系一罐朱古力酱,香蕉加雪糕。基本上系经典组合,特别就唔特别,但系就几抵食。我觉得如果一时间谂唔到要去边度食嘅话,你呢度都唔错,至少有位,店员有礼貌,不过环境就比较外国化,毕竟佢都系一间酒吧。好有打卡feel就唔会,不过冇嘢做坐一个下午都几好。