2018-10-24
哩间零负评嘅西营盘小店一直都喺我地嘅美食清单上面,今次终于有机会试喇~我地3个一人一个餐,侍应首先为我地送上每人一份沙律仔同餐汤~🥗餐前沙律 & 红白餐汤就咁睇个样,一开始以为个螺丝粉沙律上面嘅系白汁,但食落去系甜甜酸酸,而且仲有啲桃肉,味道好清新,够哂开胃!而两款汤味道都唔算太浓~忌廉汤好多粟米,罗宋汤入面都有唔少菜粒,算几足料。🦀软壳蟹明太子忌廉炒意粉 $98炸软壳蟹卖相好得!今次真系忍唔住要相机食先!碟意粉唔只得个样,软壳蟹好大只、多肉、仲炸到脆卜卜~🍚黑松露帆立贝鲜杂菌意大利饭 $92意大利饭嘅饭粒偏硬,酱汁带点意料之外嘅微酸。带子食落比较咸,感觉同个饭唔太夹~🐑香煎羊架 $108羊架味道有少少膻,但又唔太过份~伴碟嘅薯角香脆可口,令人食唔停口。饭后仲送上已经切片嘅火龙果俾我地做甜品~大家都觉得好似有番到屋企嘅感觉 😆其实仲有餐饮附送,不过味道正常,所以唔特别纪录lu~整体来说,我地觉得三台八座系一间服务细心,经过可以去试吓嘅小店😉
🥗餐前沙律 & 红白餐汤
🦀软壳蟹明太子忌廉炒意粉 $98
🍚黑松露帆立贝鲜杂菌意大利饭 $92
🐑香煎羊架 $108
其实仲有餐饮附送,不过味道正常,所以唔特别纪录lu~