2023-12-04 415 浏览
一出西营盘站就见到呢间cafe 咁啱又系下午茶时间 就入咗去叹个tea ✌🏻 士多啤梨可颂窝夫呢个Croffle真系好适合打卡🥐 牛角包本来已经好香牛油味 做咗Croffle之后更加香脆 加埋士多啤梨果酱 士多啤梨粒同埋蓝莓就更加开胃🫐 夹埋面头嘅云呢拿雪糕一齐食 有冰火交融嘅感觉 就系Perfect match软心朱古力巴斯克蛋糕唔知系咪因为下午茶时间 所以有呢一个蛋糕餐 自家制蛋糕配饮品就会更加平啦😙 巴斯克蛋糕喺cafe经常有得食 但系朱古力味嘅就比较少见🍫 蛋糕中间仲要系软心嚟㗎 真系好吸引呀 友人好钟意食雪糕 所以再加$12配一球雪糕 呢个嘅雪糕都系朱古力味 成碟甜品都好浓朱古力味😂拿铁咖啡除咗有得拣size同埋冷热之外 仲可以拣咖啡豆Nutty啲定系Fruity啲☕️ 我就较钟意坚果味重啲嘅咖啡 呢度嘅拉花真系整得好靓 仲配合埋时节 有个圣诞嘅主题🎁冷泡咖啡好欣赏呢度嘅cold brew🫢 呢度用上steel ice🧊 可以保持饮品冰冻嘅同事又唔会将味道变淡 同开始时一样咁浓郁 呢度嘅cold brew仲有回甘 下次嚟都会想再嗌呢个😎Weekend食到呢个tea真系好开心 呢

士多啤梨可颂窝夫

拿铁咖啡
拿铁咖啡

冷泡咖啡
冷泡咖啡

Weekend食到呢个tea真系好开心 呢间cafe嘅地理位置超方便 好适合约朋友聚一聚 下次再同友人嚟呢度食吓嘢先😋
下午茶