2020-08-17
-𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐭𝐚𝐠🔺 #hkxfood_saiyingpun—————————————————🔗 p o p s t r e e t •西营盘出名美食多,今日路过呢间小店,入去试吓,估唔到有惊喜㖞!🥓𝐡𝐨𝐧𝐠 𝐤𝐨𝐧𝐠 鬼佬叉烧饭 $𝟕𝟎 (𝟒/𝟓)fusion 叉烧饭, 叉烧半肥瘦,好淋身,饭并不是白饭,系用豉油搅咗,加埋只流心蛋,绝不逊色过传统叉烧饭,另外一提系个伴菜,佢地系用羽衣金蓝,好健康呀,不过就略嫌咸咗啲,如果伴饭一齐食,就啱啱好啦,而且价钱相当合理,抵食呀!🍗𝐬𝐢𝐜𝐡𝐮𝐚𝐧 慢煮麻辣鸡胸饭 $𝟕𝟎 (𝟒/𝟓)麻辣鸡胸肉质嫩滑,配埋流心蛋饭,绝对不会差过叉烧饭😋🍔𝐧𝐞𝐰 𝐨𝐫𝐥𝐞𝐚𝐧𝐬 $𝟔𝟓 (𝟑.𝟓/𝟓)新奥尔良辣炸鸡汉堡配薯条~薯条好脆好正,反而鸡汉堡好一般,普通啦,不过胜在够脆,而且有椰菜沙律,加番少少分😛🥟𝐧𝐞𝐩𝐚𝐥𝐢 𝐦𝐨𝐦𝐨 尼泊尔辣饺子 $𝟑𝟓 {𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭 𝐚𝐝𝐝 𝐨𝐧} (𝟒/𝟓) 呢个饺子特别在于酱汁,反而饺子本身普普通通,个酱好特别,辣辣哋又酸酸甜甜,感觉似 salsa 酱,但又唔肯定😂,总之就好味啦!
—————————————————
🔗 p o p s t r e e t
🥓
𝐡𝐨𝐧𝐠 𝐤𝐨𝐧𝐠 鬼佬叉烧饭 $𝟕𝟎 (𝟒/𝟓)
🍗
𝐬𝐢𝐜𝐡𝐮𝐚𝐧 慢煮麻辣鸡胸饭 $𝟕𝟎 (𝟒/𝟓)
麻辣鸡胸肉质嫩滑,配埋流心蛋饭,绝对不会差过叉烧饭😋
🍔
🥟