2022-08-19 123 浏览
收工同朋友食餐饭饮杯野,特别少少拣左食西班牙菜~呢间餐厅系一间Restaurant & Bar,唔单止有得食,仲有得饮,又可以chill下啦🥂🔸黑松露鸡茸蘑菇脆卷🔸先黎个冷盘小食,脆卷外表好似雪茄,两端系朱古力饼碎,外皮好薄好脆,入面包住黑松露鸡茸蘑菇酱~入口第一感觉系好冰凉,之后就有好浓嘅黑松露味,口感细滑,好啱而家大热天时食😆🔸西班牙烤乳猪件配自家制酸椰菜及薯蓉🔸乳猪外皮烤到非常香脆,肉质好嫩,一啖咬落去亦唔会成口油,沾少少芥末酱食,令人食欲大增😋薯蓉亦都好滑好creamy~至于酸椰菜虽然唔太酸,但佢嘅清爽感配上烤乳猪,解腻之余仲好开胃😋🔸原只琵琶虾龙虾汁义大利饭🔸上枱见到个卖相相当吸引😍好大只虾🦞上面铺满芝士丝,义大利饭吸收晒龙虾汁~海鲜味好香浓👍饭粒粒分明,唔会过腍或过硬,虾肉质弹牙爽口,两者非常夹😍Yummy~🤤🔸Black Forest🔸呢杯mocktail有少少似smoothie 嘅感觉,浓郁嘅香蕉味🍌加左黑莓令杯饮品变成梦幻嘅浅紫色,味道好清甜,推荐钟意果香嘅朋友试试🥰🔸Moscato Sangria🔸Sangria系西班牙好有代表性嘅饮品🍹呢款用左微甜嘅气泡酒Mosc

🔸黑松露鸡茸蘑菇脆卷🔸

🔸西班牙烤乳猪件配自家制酸椰菜及薯蓉🔸

🔸原只琵琶虾龙虾汁义大利饭🔸

🔸Black Forest🔸

🔸Moscato Sangria🔸
Sangria系西班牙好有代表性嘅饮品🍹呢款用左微甜嘅气泡酒Moscato代替红酒做基酒,加上切片既橙、柠檬同青苹果粒,再混合新鲜青柠汁,酸酸甜甜咁好啱夏天饮😋

餐厅位置系车站隔离好就脚,日后happy hour又多个好选择🍻