2023-03-07
今次嚟到位于湾仔嘅Espuma✨餐厅主打西班牙菜 环境非常宽敞 加上餐厅唔算好嘈 几方便约几个朋友聚埋一齐食餐饭 聚下旧🤣————————————————❶ 辣味蟹肉挞 $85依个真系要趁热食🤣绝对会令你有惊喜🌟辣味蟹肉挞有3个细细个 挞皮够酥脆 入口淡淡蟹肉🫶🏻而且慢慢有麻辣嘅后劲味冲上嚟✨食落劲满足🥰❷ 西班牙橡果黑毛猪柳西京汁珍珠面 $158纯粹贪得意比珍珠面三个字吸引到🤣珍珠面口感有啲似发涨咗嘅risotto饭粒 但系更加有咬口 黑毛猪柳切到一块块 每一块都经过煎香 所以食到猪嘅油香🥰不过整体调味偏咸 食到中间有啲腻🥲❸ 鹅肝•巴马火腿•黑松露酱•芝士薯仔蛋饼 $148一嚟到就见到鹅肝铺咗系上面 大大旧好厚身 而且甘白肥美✨就咁依块已经物超所值🤣再混合parma ham及黑松露入蛋饼 成件事好丰富🥰➍ 日式抹茶麻糬窝夫伴抹茶忌廉配雪糕 $108 (Half)每一款窝夫都可以自选Movenpick雪糕: 云呢拿/朱古力/提子冧酒/枫糖合桃✨我地选择咗朱古力雪糕雪糕🤣 窝夫外层非常香脆但内里有麻糬嘅烟韧口感 再配上旁边嘅红豆及抹茶酱 配搭好match😆——————————————
————————————————
❶ 辣味蟹肉挞 $85