Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2024-07-16 610 浏览
今日喺九龙公园附近练完水就揾食,结果就去试一下呢一间cafe,装修布局都睇得出系应该有一段历史。入到去点咗两个餐,分别系西班牙海鲜饭同埋意大利芝士云吞。两个餐都会附送一个甘笋汤,个汤系几面滑几好饮嘅。先上菜嘅系意大利芝士云吞,因为食落去冇乜特别都冇唔记得影相,纯粹同平时食𠮶啲中式云吞唔同啰,系包住芝士馅料,食落去觉得正正常常又唔系话特别好食,同埋啲云吞绊住啲蕃茄酱酸酸甜甜,不过不失,正常发挥。所以之后对𠮶个西班牙海鲜饭都冇乜期望,但食落呢点知系超出预期,同我之前喺西班牙食嘅系完全唔同,佢唔系𠮶啲黄色饭,我觉得佢仲好食过西班牙当地🤣第一啖饭食落去觉得好香,应该系用咗啲虾汤去会个饭,食到超重虾味,浓浓嘅海鲜味。跟住海鲜部份,有墨鱼青口虾,其实同饭嘅味系完全唔同,啲海鲜就全部系有烤过,有胡椒同埋啲盐佢调味,虾啲肉质都爽甜,虽然调味唔同,但系唔会话同个饭有好大冲突,成件食物我就觉得系各自发挥。同埋可能同个意大利云吞对比比较大,所以可能觉得仲特别好食。所以呢间餐厅我有机会会再帮衬试吓其他嘢