2024-12-27 147 浏览
又到节日,紧系要食返啲西班牙嘢贺一贺佢。Weekend去左上环西街一间西班牙嘢食lunch, 装修都几有feel。嘢食选择都好多,今次就专登试平时比较冷门嘅西班牙Tapas。先嚟一客法包配蜂蜜牛油酱,个酱汁好浓厚,超级邪恶。仲试咗炸羊奶芝士配法包,羊奶芝士味道都几浓烈,炸过更令芝士有少少流心效果,配鼠尾草都几特别。另外叫左西班牙蛋饼都唔错,有好香蛋味,入面有好多薯仔都几正。之后再有西班牙炖牛肚,感觉几似中式,另外有D辣肉肠一齐炖煮都几有西方风味,而肉质都几腍。再叫左一份辣肉肠,配上酸酸地嘅腌洋葱,都几开胃。平时火腿芝士就食得多,今次仲叫左Parma Ham火腿配碎芝士,每一啖都充满咸香。最后就系阿根廷红虾作结,只虾炖煮得好入味,虾膏亦好甘香,个汁点埋面包食,一流!埋单食左一千蚊,大满足!

先嚟一客法包配蜂蜜牛油酱,个酱汁好浓厚,超级邪恶。

再叫左一份辣肉肠,配上酸酸地嘅腌洋葱,都几开胃。

埋单食左一千蚊,大满足!