2020-11-14
远处已经望到五彩缤纷嘅霓虹灯 门口好岩打卡影相 装潢有格调 几有气氛▪️蕃茄脆包 腌白银鱼 蒜茸蛋黄酱 $48底下既面包非常脆身 腌白银鱼骤眼望非常可怕 (因为成日都觉得呢啲鱼会好腥) 但系食落完全无呢个感觉! 质地仲好滑捋捋加上自家制既蕃茄酱 浓稠微酸 非常开胃▪️西班牙薯仔蛋饼 $78一上枱就闻到阵阵蛋香呢一道真系要尽快食 如果唔系就会无左流心嘅效果中间馅料非常软滑 加有薯仔颗粒 creamy得黎口感丰富 浓郁薯仔香蛋饼外层薄身香口 质地唔会好嚡▪️血橙烧牛柳沙律 $58沙律面头舖有脆片 食落非常香脆带咸香沙律菜爽脆无苦涩味 用上黑醋调味 配埋甜甜地既血橙 酸甜开胃烧牛柳生熟程度刚好 带咬口淡淡牛香 略嫌有啲筋位▪️鹅肝比坚尼三文治 $78三文治超脆身 浓浓牛油香鹅肝蓉口感软滑绵密 淡淡油香▪️烤煎慢煮西班牙黑毛猪鞍架 $158经慢煮既黑毛猪 肉质完全唔干唔柴 近骨位肉汁丰富 淡淡焦香肥仔特别钟意佢啲肥膏 入口即溶 又唔觉得好油腻⠀旁边仲有唔少外脆内软既薯仔粒粒⠀▪️Sangria $60/glass食西班牙菜点都要饮返杯SangriaSangria饮落顺口 甜甜地 酒味唔太重▪️Pink G
▪️蕃茄脆包 腌白银鱼 蒜茸蛋黄酱 $48
▪️Sangria $60/glass
食西班牙菜点都要饮返杯Sangria
Sangria饮落顺口 甜甜地 酒味唔太重
▪️Pink G&T $108
用上grapefruit同blood orange既cocktail 饮落好fresh 酒精感同样唔太重 几适合女仔饮
整体而言 每道菜式都挺有水准 特别推荐西班牙薯仔蛋饼 性价比挺高