讲开高质bar food同环境够chill啱唒三五g己嘅酒吧, 旺区尖沙咀铜锣湾好多options, 观塘呢? 又俾我search到之前去过位于铜锣湾嘅TAPA ROOM, 最近喺九龙湾与牛头角之间嘅International Trade Tower开左分店🤩. >*****li间分店大劲多仲设室外座位劲chill******>Before Sunrise (HKD75)当你见到一大张cocktail选择花多眼乱时, 都系请店员介绍吧! 好啱女仔饮, 甜甜地易入口非常fruity嘅Before Sunrise. Gin+Tonic我觉得几重味道🍸, 睇真啲原来Rosemary烧一烧过架所以轻轻飘住阵阵香气👍🏻.>Green Garden (HKD108)有青苹果, Basil装饰嘅Green Garden真贴切, 味道清清爽爽der.>蟹肉及辣忌廉芝士酿烤甜胡椒 (HKD98)涨卜卜嘅烤甜椒酿满cream cheese x劲多劲多蟹肉, 一切开就要爆馅, 啖啖都有蟹肉, 味道醎甜适中. >血橙烧牛柳沙律 (HKD58)完全估唔到HKD58一碟”沙

Before Sunrise (HKD75)
Before Sunrise

Green Garden (HKD108)
Green Garden

蟹肉及辣忌廉芝士酿烤甜胡椒 (HKD98)
蟹肉及辣忌廉芝士酿烤甜胡椒

血橙烧牛柳沙律 (HKD58)
血橙烧牛柳沙律

完全估唔到HKD58一碟”沙律”可以大碟得夸张! Vinaigrette调得好好味, 横切大大片血橙同西柚配一条条厚切牛柳真心balance零heavy感.
巴塞隆拿式烤红虾 (HKD88)
巴塞隆拿式烤红虾

上次食过要Encore, 一碟五只肥美红虾连壳食好鲜味.
鹅肝比坚尼三文治 (HKD78)
鹅肝比坚尼三文治

四件薄薄的三文治一咬便知与别不同, 摒弃一大块鹅肝夹住块多士style, 而整到入口较幼滑嘅鹅肝, 又香又有绵绵嘅得意口感.
西班牙🇪🇸黑毛猪鞍架伴些厘醋烧汁 (HKD158)
西班牙🇪🇸黑毛猪鞍架伴些厘醋烧汁
西班牙🇪🇸黑毛猪鞍架

推介!! 点解黑毛猪肉可以实净得黎肉味咁香咁好味?整件猪鞍架劲厚肉, dip些厘汁无得输. 粒粒薯仔🥔炒得够干身口感脆脆, 洒上paprika又真系令人停不了口嘅😋😋.
炸西班牙churros配朱古力酱 (HKD58)
炸西班牙churros配朱古力酱

感觉TAPA ROOM餐牌价钱实在太亲民了吧! 应该好快就吸引到大量附近返工嘅人黎chill下. 最后都想食甜品, 首选一条条有好多糖+cinnamon包住嘅churros, 朱古力酱以shot glass装住dip churros好食又好玩🤩.

除左空间感大好多, 梳化好舒服之外, 另一样我觉得系回头之选系因为友善而同客人有互动嘅staff, 成个环境好舒服呀.
2020-01-22
Before Sunrise