<<Thursday Couple 寻食记😋👣>>之前喺新蒲岗已经见过呢间野,好想试,但新蒲岗真心远!🥲但估唔到近近地,原来大埔都有,你知啦,香港好少好味嘅西班牙餐厅😆😆😆不过见呢间都有好多外国人帮衬,所以我哋就决定试吓呢间西班牙餐厅,好唔好食😋😋一入到去,装修都几靓,而且有个好大嘅吧枱,其实好似主打系俾人入嚟饮返两杯,同朋友聚脚,感受下西班牙嘅风味🥳👍🏼佢哋嘅碗碗碟碟,都几有特色,啲花纹好有民族风嘅感觉,虽然我冇去过西班牙😆😆唔知系咪西班牙传统嘢,但系都feel到佢哋嘅心思,因为只只碟都唔同嫁!🤩再加埋呢个大镬嘅装修🤣🤣真系好正! 我知道传统西班牙海鲜饭,好多时候都系用大镬去煮,佢咁样做装饰,再加上佢墙壁上面嘅画,完全感受到欧洲嘅装修同感觉🥳👏🏼👏🏼事不宜迟睇吓佢有咩食先☺️佢哋就系用电子版Menu嘅!好环保!值得赞👍🏼👍🏼见佢有好多唔同嘅tapas ,同埋西班牙特色嘢食,样样都好想试🥳😋唔好误会!呢杯唔系酒黎嫁!大家都知我完全唔掂酒嘅,而呢杯其实系奶盖蜜桃茶😂😂🤣好搞笑,做到好似啤酒咁样嘅外型,比我扮下饮酒😎🙈😂😂杯「酒」个奶盖味系唔错,浓郁,好smo
<<Thursday Couple 寻食记😋👣>>

事不宜迟睇吓佢有咩食先☺️

佢哋就系用电子版Menu嘅!好环保!值得赞👍🏼👍🏼

奶盖蜜桃绿茶

唔好误会!呢杯唔系酒黎嫁!

杯「酒」个奶盖味系唔错,浓郁,好smooth ,而茶味都够,只系略嫌太甜☺️太整体ok !

西班牙黑毛猪风干火腿野菌阔条面

之后叫咗黑毛猪风干火腿杂菌阔条面,呢个虽然唔系佢主打菜色,但系一食惊人,酱汁同面份量夹唔夹得啱啱,而且阔条面软硬适中,又够弹牙,质感有啲似手工意粉,汁又啱啱好掉晒落个啲阔条面度,味道一流,👏🏼👏🏼又唔会太流,再加上咸咸地嘅黑毛猪风干火腿,🙈😋升华咗成个阔条面嘅味道调味!!!!🥳🥳🥳好想再食👍🏼

西班牙烩蚬伴柠檬汁榄榄油

之后就叫咗清酒煮蚬,虽然佢冇日本式个种咁清甜嘅感觉,但系佢嘅味道会偏向欧洲浓味少少,无论系酒味定蚬味,😉🤩浓郁好多!好够新鲜!👍🏼👍🏼👏🏼

重头戏嚟啦!!

我超推嘅就特色乳猪!
真系好震撼,无食过呢个味道同口感嘅乳猪!外表又靓又可以打卡!😂🥳

食落去外皮卜卜脆!唔会太油腻,肉非常之嫩滑,而且调味啱啱好,终于知佢系主打嘅原因!
佢仲有个酸酸甜甜嘅醋汁,可以沾,别有一番风味!👏🏼👏🏼🙈
奶盖蜜桃绿茶
西班牙黑毛猪风干火腿野菌阔条面