2022-10-17 53 浏览
平时辛苦一个星期,到星期五放工嘅时候终于可以松一松。今次介绍嘅餐厅叫《TGIF》位于西环,真系Thank God it’s Friday。门口纯白嘅设计,一入到去空间宽敞 见到一棵绿色大树。之后仲见到由纸制成嘅立体山洞,一啲好似去左艺术馆一样。而且值得一提佢哋系宠物友善餐厅,不过太远啦如果唔系嘅话我会带我猫猫嚟!今次就叫左两人餐嘅dinner set $320二人餐就会有两碗餐汤加一个沙律。是日餐汤系南瓜汤,颜色淡黄色,味道都几鲜甜。沙律就系烟三文鱼沙律。主菜可以拣两份红酒香草烩羊膝出面羊架就食得多,羊膝就第一次食。羊膝份量都几大,肉厚味浓,肉质软腍。海鲜原条八爪鱼意大利饭原条八爪鱼个size都几巨大,但系切开一块块再食其实口感几爽口。意大利饭口感creamy, 又唔会太腍,味道又有蕃茄嘅酸甜味。嚟到Cafe 梗系要试一试佢哋嘅coffee, 今次就试左Mocha (hot) $48, 味道nutty果仁味重,唔会有太重嘅苦涩味,值得一试。💰人均200蚊一位如果唔想错过其他好餐厅嘅介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!

今次就叫左两人餐嘅dinner set $320

主菜可以拣两份
红酒香草烩羊膝

海鲜原条八爪鱼意大利饭

💰人均200蚊一位

如果唔想错过其他好餐厅嘅介绍,记得follow我呀😘
多谢大家!!!