2018-08-24
对于新界人黎讲,港岛区真系好陌生!除左铜锣湾,都唔知仲有边个地方系识既。。。咁岩有日学校撞正出去参观,黎到西环区,有位西环地胆就带我地周围走😆佢仲带左我地黎呢间隐世小店,因为佢既位置真系几偏僻,唔系地胆都唔识行黎呢到食,今次食既就系呢间♥茶咖里♥!佢位于西环街市既附近,就系一个唔起眼既位置,不过去到既时候不来室内既座位都已经坐满,原来隐世得黎都有好多人黎呢间餐厅食野,我地去到就唯有坐系室外既地方,咁岩有树遮阴🌲估唔到呢到既野食种类都有好多,唔系净系得一类,佢仲会系有西式既all day breakfast,意粉,三文治,佢仲有中式既炒饭,粉面等等。。。叉烧炒滑蛋饭 $48读者可能会谂,山长水远黎西环,点解我会食呢个看似普通既叉烧炒滑蛋饭?皆因系比佢张图吸引住!!佢影到碗叉烧饭真系好靓,靓到我真系想叫一碗😍虽然呢个世上系好多图片只供参考既事发生,但我仍然抱住希望,希望我唔会失望。果然,佢真系无令我失望,实物同图片都系相符的,我就讲下佢既味道啦😋呢碗叉烧滑蛋饭既重点,并不是叉烧,而系佢既滑蛋🍳佢既滑蛋坚系滑的,食落去系可以滑落口😂个蛋唔会太生,也不会太熟,真系岩岩好熟果下就系,佢淋左啲甜豉
佢仲带左我地黎呢间隐世小店,因为佢既位置真系几偏僻,
唔系地胆都唔识行黎呢到食,今次食既就系呢间♥茶咖里♥!
三文治,佢仲有中式既炒饭,粉面等等。。。
叉烧炒滑蛋饭 $48
叉烧炒滑蛋饭
佢既滑蛋坚系滑的,食落去系可以滑落口😂
个蛋唔会太生,也不会太熟,真系岩岩好熟果下就系,佢淋左啲甜豉油上去,真系食到我停唔到口呀!
叉烧炒滑蛋饭
同平时出去食叉烧饭既感觉真系好唔同,你会食到佢只滑蛋既用心💚
叉烧炒滑蛋饭
不过有啲奇怪既系佢伴碟既菜系用左沙律菜,有点怪怪的🤔